Zašto se krvne grupe razlikuju?

Srce je jedan od organa kojemu je tijekom dana potrebno najviše pažnje kao načela rada. Zapravo je nemoguće ovaj organ, koji radi bez prestanka, staviti u znanstvenu praksu. Što se tiče strukture srca, to je samo jedan od organa koji se ne može otopiti u tijelu. Također je jedna od nevjerojatnih značajki našeg tijela da se ovaj sustav, čiji je svakodnevni tempo rada tako intenzivan, odvija na cjelovit i redovit način. U ovom radnom sustavu srce svake sekunde mijenja mjesto oko 6 litara krvi i osigurava transport te krvi do organa potrebnih za pročišćavanje. Svaki od sustava koji se koriste za nošenje srca, a koji postiže strukturno nemoguće, zauzima svoje mjesto u izvorima kao znanost.

Čudan je i sadržaj krvi koji je tako složen za transport, a činjenica da ljudi koji žive na zemlji nemaju istu krv jedan je od najjasnijih pokazatelja ove situacije. U ovom sustavu, koji se određuje proteinima u krvi, u obzir dolaze faktori A, B, AB, 0 i RH.

Male eksperimentalne postavke također su dovoljne za strukturnu analizu krvi koja se imenuje i klasificira na temelju prisutnosti antigena u krvi. Budući da se protein pojavljuje u strukturno jedinstvenom slijedu, toliko je prirodno da se nalazi u različitim skupinama u krvi, što je zapravo rezultat opće strukture tijela. Ta je situacija zapravo pojednostavljena kao znanstveni fenomen i ljudima je postalo lakše međusobno razmjenjivati krv.